Info


Huopina-verkkokaupassa myynnissä korkealuokkaiset huovutusvillatopsit, neulahuopalevyt ja laadukkaat silkkikankaat.

Papiina valmistaa korkealaatuisia käyttötuotteita huovasta. Tuoteryhmät ovat vaatteet, asusteet, lahjat ja sisustustuotteet.

Papiinan perustivat alan ammattilaiset Piia Kolho ja Leena Sipilä vuonna 1998 intohimosta huopaan ja halusta osoittaa, että käsityöllä on tulevaisuus. Tuotteiden suunnittelussa korostuu sekä Piian että Leenan erilainen osaaminen, jota yhteinen muotokieli, väri- ja tyylitaju siivittävät.

Papiina on erikoistunut kevyisiin huopatuotteisiin, jotka valmistetaan käsityönä omassa studiossa Keski-Suomessa. Yksilöllisten vaatteiden ja huivien materiaalina on pääasiassa lampaanvilla ja silkki, joista huovutetaan ajatonta, kulutusta kestää ja helppohoitoista uniikkia ja piensarjaa. Ideat tuotteisiin ammennetaan suomalaisesta perinteestä, joka muuntuu tähän päivään asiakkaan toivomuksesta tekijöiden osaamisen, tuntojen ja näkemysten siivittäminä.

Suomen Huopayhdistys Filtti ry valitsi Leena Sipilän vuoden huovuttajaksi 2010.

Papiinayrittäjät Piia Kolho ja Leena Sipilä saivat Mestarinkirjat huhtikuussa 2009.

Papiina Oy valittiin Jyväskylän maalaiskunnan Vuoden yrittäjäksi 2008, mikä on Suomen Yrittäjien myöntämä tunnustus ansiokkaasta yrittämisestä.

Koko Papiinan vaate- ja asustemallistolle myönnettiin maaliskuussa 2008 Design Laatumerkki (www.laatumerkki.fi), joka takaa taideteollisuustuotteiden korkeatasoisen muotoilun ja laadun sekä yrityksen liiketoimintaosaamisen.

Papiinan tuotteita myydään Suomen lisäksi useassa Euroopan maassa. Viennin osuus yrityksen liikevaihdosta on noin 60 %.